Saturday, 12 January 2013

A Meaningful Quote







Apply this quote in our life

We will  live in true happiness

Just be ourself

To people around us

To family,friends and 

The one that we love

"It is better to be hated for what you are than 

to be loved for what you are not"

JANGAN CABUT!!!



UBAN ADALAH CAHAYA DI HARI KIAMAT


Diriwayatkan dari Fudhalah bin Ubaid r.a bahwa Rasulullah Shalallahu Alaihi Wasallam bersabda

“ Barangsiapa yang beruban rambutnya dalam Islam, niscaya uban itu akan menjadi cahayanya pada hari kiamat”

Ketika itu ada seseorang berkata kepada Nabi Shalallahu Alaihi Wasallam

Friday, 11 January 2013

CHIPMUNK & BARNEY SIMPLE GIVEAWAY



Sempena hujung minggu ni,NS join satu lagi GIVEAWAY^^
Taged by Sis Asmaiza * thanks much sis =D
Syarat-syarat giveaway ni sangat simple.......
So,digalakkan join!!!
Good luck!!!

Nak join??!!klik banner......

BERTUAHNYA SEORANG WANITA





Alhamdulillah terjumpa artikel ni kat  blog Ammar....... ..^_^Baca jangan tak baca.....

Keluhan remaja perempuan A:
“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”


Keluhan isteri A:
“Kenapa la kita para isteri ni nak keluar kena minta izin dari suami kita, padahal suami kita nak keluar kemana-mana pun tak bagitau kita takpe pulak.”

Sunday, 6 January 2013

STUDY AWAL??!!


 Hari ni nak cerita  sikit pasal study >Memang jarang sangat 'student' yang nak study awal.Kalau exam lambat lagi,apa yang cikgu ajar,tapi tak berapa nak faham,masih kabur-kabur lagi mesti ayat ni ada..tak dekat mulut, mesti dekat dalam hati"Alah,exam lambat lagi..nanti-nantilah cover..."terutamanya kalau matematik...kan..kan..kan??


Saturday, 5 January 2013



SEGALA-GALANYA . ..bakal TERrjawab... JIKA>>>>>>>>>>>klik BANNER  comel warna kuning tu...heheheheblogger-emoticon.blogspot.com


TAG :

GOOD LUCK !!!

CONTEST BLOG PALING CANTIK 2013


*klik banner kalau berminat


Menarik tak contest ni??? =|]

Syarat-syarat nak join contest ni pun simple...tak leceh...

Due date 30 JAN 2013

So,join,jangan tak join !!!

GOOD LUCK!!! ^_^







Wednesday, 2 January 2013

FIVERS HIJABIS GIVEAWAY BY MV


*Nak join???KLik banner ni^_^


SIxth giveaway!!!

GA kali ni blogger Lieya yang tagkan*Thnaks much:face75:


Apa yang korang nak tahu paSal GA ni??:face42:


Nak tahu kenapa title GA ni Fivers Hijabis Giveaway????

Due date GA??

:face54:

Nak tahu syarat-syarat penyertaan GA ni???

Hadiah yang ditawarkan???

Kriteria pemenang-pemenang yang dicari????

:face24:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

Tuesday, 1 January 2013

BERAT BLOG BOLEH DITIMBANG????


Hari ni tetiba teringat pulak kat benda alah ni......penimbang berat blog.

Jangan ingat manusia je boleh timbang berat tau ..hehehe

sesiapa nak try boleh tanya UNcle Google....^_^


# Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1llnfe.blogspot.com/91.97 KB0.08 seconds0 seconds

                                                                   



FIRST GIVEAWAY BY SHEKECHIK

TAMAT




Fifth giveaway NS JOin!!WOW

Sejujurnya,dalam banyak-banyak giveAway yang NS jumpe,

nilah giveaway yang TERSEMPOI...

*Syarat-syaratnya

1. Wajib follow blog shekechik ya.
2. Buat satu entry pasal GA ini. Terpulanglah ikut kreativiti korang.
3. Letak banner yang ada kat atas tu beserta dengan link sekali.
4. Sudah join, tinggalkan link di bawah kotak komen ini ya.
5. Tempoh sah sehingga 11.59 pm pada 5 Jan 2013.
6. Pemilihan pemenang secara random.org.

7. Hadiah : RM5 topup x 4 orang pemenang. 

Reasons giveaway ni yang  tersempoi....

first,tak perlu tag

second,tak perlu folow sponsors...

Lastly,syarat2 nak join tak leceh.....^_^

Sebab tulah NS join giveaway ni.....

so,sesiapa nak join......klik banner kat atas tu..










1ST GIVEWAY FROM MAIELY JAYLEY


FOrth giveway joined!!!hehhehehe

Tuan punya giveway yg invite,
so,mestilah join...

Due date 3o/1/2o13

Jomlah join giveway ni untuk support
coz ni giveway yg pertama owner ^_^

So,sesiapa yang nak join,klik banner tu!!

GOOD LUCK UOLLSS!!!!

*TAG
http://shahidaaqilah-story.blogspot.com/

http://mystiquelolita3298.blogspot.com

http://weeweennie-story-of-life.blogspot.com/


GEMPAK GIVEWAY BY FARAH,PUTERI & AIN





Thrid giveway NS JOIn!!!!hahahhaha

Syarat-syarat nak join simple je..

Hadiah yang ditawarkan memang best,menarik..^_^

Menurut syarat-syaratnya,disunatkan tag...ada hadiah khas

Tapi,malas lah..hehehehhehe*pemalas no.1

So,sesiapa nak join,klik je banner tu...


Good luck,ok!!!!

#Folower no.377

Suka
6.9 ribu