Monday, 31 December 2012

INA 1ST GIVEAWAY




Second time NS join giveway.

Memang jarang NS join giveway.

Terbuka pulak hati nak join hari ni.=)

*Syarat-syaratnya
 1. Wajib buat satu entry, tulis tajuk 'Ina 1st Giveaway'. 

2. Wajib letak banner kat atas tu dan link kan ke entry ini. 

 3. Wajib tag 3 blogger lain. Dan pastikan diorang tahu. 
 *Lagi ramai lagi bagus*

 4. Wajib follow Be-Log Meow Mew 

5. Wajib like pages , follow blog sponsor *akan diperiksa*

Kalau rasa nak join,klik je banner kat atas tu.
^^Good luck

TAG :



SEGMEN TERJAH TAHUN BARU AISYAHHUMAIRA

    



Sempena nak buka sekolah ni,NS nak menghabiskan 

sisa-sisa cuti sekolah ni dengan join segmen.

The day after tomorrow >back to school^_^ =(


Topup RM30 [Top Referral]
Review Blog + Bloglist Setahun [Penerjah Paling Banyak]
Bloglist Setahun [Peserta Bertuah]
Hadiah Misteri [Peserta Awal | Tengah | Akhir]
*Hadiah


 Segmen ni berlangsung hingga 30/1/2013

So,sesiapa yang berminat nak join jugak,klik banner kat atas.

*Good luck ^_^ 

JOM TERJAAHHH!!!




Sunday, 30 December 2012

WELCOME 2013



Esok 1 JANUARI 2013 > dengan rasminya tamatlah tahun 2012.. alahai , cepatnya masa berjalan……Kalau esok 2013…mesti setahun lepas tu 2014….Tahun 2014 tulah yg paling digeruni…*spm year…
                                                                                       
Harap-harap tahun 2013 lebih best dari tahun 2012….HARAPANKU pada tahun 2013 ialah:

SEGMEN BLOGWALKING SEMPENA HARI TERAKHIR DALAM TAHUN 2012





Panjangkan tajuk segmen ni..hehehhehe...Tangan ni terasa rajin plak nak join segmen.

Syarat-syarat nak join segmen ni memang senang.

Tak percaya,klik banner kat atas untuk tahu lebih lanjut.

Tapi,segmen ni akan terbatal kalau peserta yang join kurang dari 10 orang.

So,jomlah join segmen ni beramai-ramai.Tak naklah segmen ni terbatal...pliisshhhh..
=(

Due date  1/1/2013 tepat jam 4 petang.



P/S : yes!!segmen tak batal walaupun kurang dari 10 orang..thanks,sis.Tapi rasanya cam lebih dari 10 je yang join..hehhehehe..









SYRIA



Tiada satu pun masjid di Syria yang tidak dibom oleh Syiah ~ Syeikh Ali al-Shobuni

Syeikh mengatakan bahawa ada empat sebab mengapa jihad di Syria lebih diutamakan sementara waktu ini berbanding Palestin. Syeikh tentu saja menegaskan bahawa jihad di Palestin pun juga pentingnya.

Saturday, 29 December 2012

SEGMEN AKU INI SEORANG BLOGGER





Fuhhhhh....Nasib baik sempat join ^_^segmen sebab 

due date hari ni pukul 6 petang.

Syarat2 nak join segmen ni pun simple*sebab tu NS nak join.

Hadiah segmen ni pun agak menarik iaitu :

1.Banner anda diblog Putry untuk 6 orang.
2.Link anda diblog Putry untuk 6 orang.  10 orang
3. Bloglist  selama 2 bulan untuk 10 orang .12 orang
4. Top up RM 10 untuk seorang  TOP REFFERAL .
5.Blog review untuk 5 orang . 6 orang.

Macam biasa siapa yang berminat,
klik banner kat atas tu.

Pemenang akan diumumkan hari ni jugak,
pukul 9.oo p.m.



SEGMEN BLOG REVIEW BY CIK NANI NORAINI







Hari ni  teringin pulak nak join segmen blog review.^_^

Maybe ni segmen blog review terakhir yang NS join sebelum buka sekolah.
=(

So,siapa yang rasa nak join jugak,cepat2 klik banner kat atas.

Sebab segemn ni terbuka hingga 31/12/2012 saja.




Friday, 28 December 2012

Si Telinga Panjang


 Kali ni NS nak tulis pasal arnab......yang ni pun dari  majalah jugak..hehehehhe..majalah untuk 

kanak-kanak..PRINCESS.....Kalau rajin,jom baca beberapa fakta tentang arnab  ^_^...

gambar yang kat bawah ni..arnab yang berjaya dilukis oleh NS....cute 

tak???....hahahahahaha...

Tuesday, 25 December 2012

TINGGAL SOLAT




NS terbaca soal jwb ni dlm majalah Pendidik April 2009.Panjang ceritanya macam mana 

terjumpa majalah thn 2009 ni.


Kawan saya selalu tinggal solat,tapi dia tak ingat berapa waktu 
yg ditinggalkan,apakah yang patut dibuat?

Monday, 17 December 2012

TAKUT!!!!!



ESKPEDISI BERSEGMEN:SIAPA YAA NAK DITERJAH






Sebab utk diterjah.......nak tau apa komen tntg blog ni


So,pada sape-sape yg nak join,klilk banner,ye!!!









WEASLEY 14





“Terkejut betul aku tengok El bertukar jadi incredible hulk siang tadi.”
“Jangan cakap kau,kitaorang pun sama”
“Aku ingatkan hati dia lembut lah sebab tiap-tiap kali lepas solat baca Al-Quran.Tapi makin keras.”
“Weh dah lah tu,jom start buat projek.Far,kau gi panggil Elman.”
“Aah..lupa pulak aku pasal projek malam ni.Dah pukul 12 malam ni.”projek untuk makcik gurad TERHOTT/TERKEREK/TERMELETOP….pada kurun ini………Baru seminggu di MRSM ini.

25 DISEMBER










Waspada Aqidah di 25 Desember | Jangan mengucapkan "Selamat Natal" kepada mereka


Namun tidak jarang pula ada sebagian dari Mereka yang mengucapkan ke kita "Selamat Natal ya..."

Antisipasinya "Diam", jika ditanya kenapa tidak mengucapkan? Jawab : Karena "Lam yalid walam yulad" :)



Loh kan cuma sekedar kata-kata, apa sih salahnya? Coba suruh mereka ucap Syahadat, kan juga sekedar kata-kata, apa salahnya?

Kita harus Toleransi dengan tidak menggannggu mereka beribadah, Mereka juga akan Toleransi dengan tidak mengharapkan ucapan dari kita



Sunday, 16 December 2012

SEGMEN BLOG REVIEW BY SANDRA



Terima kasih Kak Eda sbb tag saye.......


Ni syarat2nya utk join segmen ni:

Follow blog 

Like Fan page  

Buat Entry "Segmen Blog Review by SANDRA

Copy banner dan backlink kan di entri ini.

Tag bloggers lain 

Hantar link segmen di entry ini.

Tamat : 19 December 2012 *ari result pmr memunculkan diri



Tag:AUNI

Yang nak join...klik banner kat atas tu......





SEGMEN EDA NAK BLOG REVIEW


                     

Hari ni join segmen lagi...kali ni dari Miss Eda
Syaratnya senang je:

Buat enrty pasal segmen ni.
Letak banner
Post link blog 

Kalau nak join,klik banner kat atas ^_^

TIDAK PERLU KOS YANG TINGGI



Semalam terbaca dlm Utusan Malaysia artikel yg menarik jugak lah…5 Kaedah senaman yg tak perlu kos tinggi tapi berbaloi……..NS ringkaskan je…..


 

BERJOGING
  • *      Mengurangkan risiko penyakit berbahaya seperti sakit jantung,strok,kencing manis dan darah tinggi.
  • *      Baik untuk pelajaran kerana bantu meningkatkan daya tumpuan dan kepekaan.:face44:
  • *      Melancarkan darah dan meningkatkan daya ketahanan badan

Saturday, 15 December 2012

SEGMEN LE GOJES BLOGGER

               
                           

Ada satu lagi segmen........klik banner kalau nak join

SEGMEN PENCARIAN BLOGGER BARU







Segmen kali ni hanya untuk fol1ower yg tak smpai 1000 orang saja.:face19:
So,sape rasa layak,joinlah segmen ni.
Klik banner kalau berminat.

Jumlah folowwer setakat ni : 6 orang:face41:

SEGMEN LAGI ^_^






Sesiapa yang berminat......
klil banner kat atas niii.......:9:

SEGMEN:KITA GENG BLOGGER




Jom join segmen niblogger-emoticon.blogspot.com
Cam biasa,klil banner kalau nk join

KESALAHAN YANG SERING DILAKUKAN KETIKA SOLAT





sumber:facebook

p/s : kalau nk tau lebih detail cara sujud perempuan klik sini

Wednesday, 12 December 2012

Si Putih Kucing Tiga Kaki




True  story......
Ni kisah tentang dua ekor kucing jantan yang ada kat rumah aku.Satu warna hitam  (Combi).Satu lagi warna putih ( Putih).Putih ni PATI(pendatang asing tanpa izin)yang cacat sebab kaki dia ada tiga saje. Combi ni dari fizikal dia perfect lah......dari rohani dia.....mmmmmmm.

WEASLEY 13




Di dewan makan…………….

“Guys,baru aku perasan, El mana?”
“Dia kat surau.Katanya nak tadarus Al-Quran”
“Oh”Elman memang selalu tadarus Al-quran tiap kali lepas solat isyak.
“Wow……sedih betul dia.Masa gaduh dengan Balqis tak de la macam ni”
“Kalau gaduh dengan si Qis tu sampai sebulan pun,boleh lagi gelak-gelak,join kita buat 'projek kemanusiaan'(bocorkan tayar  motosikal Pak Guard dan macam-macam lagi),bila Zara tak layan  baru sehari,huh….terus duduk dalam surau.”

Monday, 10 December 2012

WEASLEY 12





“Zara,tolong ajar aku math ni.Aku tak fahamlah”Rayu Elman.
“Sorry la El.Aku sibuk ni.Kau gi la tanya Balqis tu” sedingin salju nadanya.Dari snow white,Zara sudah berubah menjadi snow queen dengan Elman.Dia dan Balqis masih bermusuhan lagi.Dia sudah minta maaf,namun Balqis mahu bermusuhan dengannya selama-lamanya.The Hot 6 Devil tidak tahu mengenai hal ini.Hanya mereka bertiga sahaja.

WEASLEY 11






Hari ini  21 January 2011 …………….

“Happy birthday to you,happy birthday to  Elman,happy birthday to you”Akhir nyanyian itu disertakan dengan tepukan gemuruh.Setiap hari lahir penghuni Kelas 5 Al-Khawarizmi disambut dengan nyanyian.
*****************

JIKA RINDU PADA SESEORANG........


   


Sunday, 9 December 2012

SOLAT






Solat Subuh ~► Wajah yang cantik
Solat Zohor ~► Duit yang banyak
Solat Asar ~► Kesihatan yang baik
Solat Maghrib ~► Anak2 yg cerdik dan berjaya
Solat Isyak ~► Tidur yang nyenyak tanpa gangguan

WEASLEY 10



BAB 10

      Zara,Balqis,Ariana sedang asyik menyiapkan assignment Miss Lee ketika semua pelajar sedang enak makan.Semalam seronok sangat bergosip sambil terlupa nak siapkan.
“Hello,Girls”The 6 Hot Evil menegur serentak.Mereka sudah lupa agaknya sengketa semalam.bukan kitaorng yang buat hal...si El ni okey....

Saturday, 8 December 2012

WEASLEY 9




BAB 9 

                                            

Kini,setahun sudah berlalu…………….
Tahun sudah berubah,sudah tentu manusia juga berubah.Zara dan Elman tidak bergaduh lagi.Perang-perang sweet sour adalah sikit-sikit.Mereka menjadi sahabat baik.Sekarang ni ,kalau ada masalah saja,Elman pasti luah dekat Zara.Begitulah juga sebaliknya.Ajaibkan diaorang boleh berbaik.

Saturday, 1 December 2012

BACE SAMPAI FAHAM!!!!



~COUPLE ISLAMIK~

Apa 2?? Jom baca kisah ni..kot2 faham..Kisahnya mengenai 3 org, Syafiq, Safura dan Muhammad. Syafiq dan Safura sama-sama belajar di SAM Bestari. Beberapa lama kemudian, Syafiq jatuh hati pada keayuan Safura. Matanya mengalahkan Zinnirah. Wajahnya berseri-seri dengan cahaya keimanan. Pergh!! Cantik sangatlah jika nak diceritakan. Tetapi, Syafiq cuba tahan. Dia tidak boleh meluahkan perasaan dia pada Safura sebab nanti takut kena tangkap dengan ajk pencegah maksiat sekolah. beberapa tahun berlalu...