Saturday, 24 November 2012

PALESTIN



Klik link di bawah untuk tahu detail mengenai Palestin:

PESAN RASULULLAH S.A.W



 Dari Abu Dzar ra. berkata, "Kekasihku, Rasulullah saw. berpesan kepadaku dengan tujuh perkara,;

Thursday, 22 November 2012

WEASLEY 8




BAB 8




Keesokan harinya,di pagi hari……..
“Weh,aku nak outing…korang nak join tak?”Tanya Zara
“tak nak lah”
“aku pergi dulu,ya”
Ketika menunggu bas di di bustop,Zara terlihat kelibat 1,2,3,4,5,…insan…cantik…dia tak de.

WEASLEY 7



BAB 7


“Sayang,sudikah sayang menjadi suri hidup abang selamanya?”
“Sudi,abang.sayang akan setia berada di sisi abang sepanjang hidup ayang.”
“Terima kasih,sayang.Abang janji akan membahagiakan sayang”

Wednesday, 21 November 2012

WEASLEY 6



                                                                  BAB ENAM


  Mata Elman memang tidak lepas daripada memandang Balqis sepanjang-panjang orentasi tu..Zara pulak lebih rela duduk di Tanjung Rambutan.Di sana lebih baik rasanya daripada buat aktiviti berkumpulan dengan Elman.Lelaki ni tak habis-habis nak ganggu ketenteramannya.Ada saja yang tak kena sepanjang masa.

Monday, 19 November 2012

WEASLEY 5





BAB 5


Pada waktu malan,di bilik no.9 aspura……………..
“wei….kenapa dengan Elman tu?Mengasingkan diri pulak….dah la.baring sambil tersenyum-senyum..”hairan Hafiz.Mereka berlima duduk di atas katil Azfar.

Sunday, 18 November 2012

GAZA







  Dear friends all over the world. This updated information about the ongoing aggression on Gaza by Israeli occupied forces they:

- Carried out more than 1000 airstrikes on Gaza strip.

Saturday, 17 November 2012

PERCUMAA???!!!!!








Esok MCD akan berikan burger percuma utk penduduk Malaysia... Secara tiba2??
Fikirkanlah, ia cuma nk ambil hati penduduk Malaysia je, MCD ada link BESAR dgn yahudi, setiap SESEN yg dibelanjakan akn disalurkn utk persiapn peperngn menentang Palestin... Sanggupkah beratur pnjng, semata2 nk ambil burger free? Tanda menyokong yahudi? Berdoa utk org di Palestin dn boikot brng yahudi, insyaAllah, ada pahalanya.... X perlu beratur pnjng2 pon.... Buka mta semua, nie bru MCD bg percuma, x mustahil ada brngn2 yahudi lain yg akn MENARIK PERHATIAN rakyat Malaysia kelak...



MUHASABAH







RENUNG-RENUNGKAN LAH.................




Pemuda di Malaysia, pukul 10 pagi masih enak tidur di atas katil. "Hari minggu, malas nak buat apa. Bukan hari-hari boleh tidur lama macam ni."

Pemuda di Palestin tidak tidur semalaman menanti ancaman demi ancaman daripada pihak Zionis dari udara dan darat.



Pemuda di Malaysia bangun pagi buka tudung saji sambil mengeluh, "Balik-balik roti canai. Takda makanan lain dah ke dalam dunia ni?"

Pemuda di Palestin memilih untuk berpuasa kerana bantuan makanan yang dihantar kepada mereka disekat oleh tentera Zionis.

WEASLEY 4



BAB EMPAT



“Saya mahu kamu cipta sebuah lagu daripada poem yang kamu belajar dari tingkatan 1 hingga 3.Seorang wakil dari setiap kumpulan sila datang ke hadapan untuk cabut undi poem mana yang kamu dapat”Arah Pn.Zalea.
Kumpulan mereka dapat poem yang bertajuk ‘Leisure’.

SPONGEBOB

Lagu Spongebob Squarepants Versi Kelantan, Terengganu dan Kedah






VERSI INGGERIS

Are you ready kids
"Aye Aye Captain"
I Can't hear you
"AYE AYE CAPTAIN"
Ohhh...
Who lives in a pineapple under the sea
"Spongebob squarepants"
Absorbant and yellow and porous is he
"Spongebob Squarepants"
If nautical nonsense be something you wish
"Spongebob Squarepants"
Then flop on the deck and plop like a fish
"Spongebob Squarepants"
READY
Spongebob squarepants
Spongebob squarepants
Spongebob squarepants
Spongebob…….squarepants!!!

*****************************

VERSI KELANTAN

Ready dok budok-budok?
Ho laa, kepten!
Gapo dio? HO LAA, KEPTEN!
ooo,
Podio dok dale buoh lanah bowoh laut?
Spongebob Sluar kotok!
Sene meresap bewarno kuning.
Spongebob Sluar kotok!
Kalu demo suko bendo laut hok ngarut.
Spongebob Sluar kotok!
Pah mari la pakat nopat supo ike.
Spongebob Sluar Kotok!
Ready?
Sponge............bob Sluar kotok (3x)
Spongebobbb Sluar kotok


****************************


VERSI TERENGGANU

sedia dok g budok-budok?
sedia kapteng!
ndapee..??!!
.sedia doh la kapteng!!
ooo...
peye hok duk dalang nanah bawoh lauk!!
spongebob sluor pettok!!
senang menghesap kaler kuning..
spongebob sluor pettok!!
kalu sek-sek mu suke nde pelek hok dalang lauk
spongebob sluor pettok!!
meh la noppak pe ikang
spongebob sluor pettok!!
sedia??!!
spongebob sluor pettok (3x)
spongebob... sluor pettok

******************************

VERSI KEDAH

Hampa redi dah ka weii??
Haa kapten,
Apadia?Tak dengaq nie!!
Haaa la kapten..
Ohhhh...
Sapa hat dok dalam nanaih wah laut?
"Spanbob Seluaq Petak"
Belubang,meghesap paihtu wana kunin
"Spanbob Seluaq Petak"
Kalau hampa suka benda laut hat ngarut
"Spanbob seluaq Petak"
Mai la sini teghejun cam ikan temenung
"Spanbob seluaq Petak"
REDi?
Spanbob seluaq Petak
Spanbob seluaq Petak
Spanbob seluaq Petak

Spanbob seluaq Petak!

p/s :dari fb

Friday, 16 November 2012

WEASLEY 3


  
BAB TIGA

       Mentari masih lagi malu-malu untuk keluar  apatah lagi Zara yang masih berselubung dengan selimut.Dia masih lena diulit mimpi.

Thursday, 15 November 2012

WEASLEY 2

                                             



BAB 2





WEASLEY 1


       p/s:cerite ni hanya untuksuke2 je.Mmg akan banyk yg kurang logik.................enjoy it!!!




                                                               BAB SATU






     Hari ini first day  Zara Sofia berada di MRSM Weasley.Sebenarnya Zara tak nak pergi ke sini,tetapi ibu memaksanya.
“Huuuhhhh…apelah malang nasib aku kena belajar kat sini”keluh gadis yg berusia 16 tahun itu.